Hjem Arkiv Kritikker Kritikker DM 2008, Kont. racer
Kritikker DM 2008, Kont. racer Udskriv Email
Onsdag, 25. november 2009 20:32

Danmarksmesterskabet 2008, kontinentale racer

Hold 4 
Dommer: Bjarne Nürnberg, ordførende
Terræn: Ø. Hassing / Langholt Terrænleder: Bjarne Jacobsen 2028 9469
Skytter: Bjarne Jacobsen og Karl Georg Kristensen

DJ Vest 26. Flade Revdal Aslan 11415/2004 gammel dansk hønsehund han 14.05.04 hv/br
5.v. F: Rollo 07434/2002 M: Donna 10277/97 Opdr. Gert Bonde Iversen
Ejer og fører Marianne Hummelgaard, Rolighedsvej 3, 8500 Grenå

Flade Revdal Aslan starter i skrå modvind i jordbær og senere på stubmark. Han søger i høj fart, i smuk stil, kraftfuld langstrakt galopaktion, højt ført hoved og livlig halerørelse. Aslan anlægger et stort og velanlagt bredsøg med passende afstand imellem udslagene, korrekte vendinger og god udnyttelse af vind og terræn. Aslan holdes for springende hare.
2. slip: Aslan slippes på stubmark og går som før. Han opnår stram stand bag læhegn, som holdes længe. Aslan avancerer villigt på ordre og rejser præcist en fasan igennem hegn. Han er noget urolig i opflugt, men kaldes til orden. Han forholder sig roligt ved forbiskud, også da der flygter flere fasaner henover ham. Lidt senere kastes en fasan, og der skydes et skud, Aslan forholder sig komplet rolig og apporterer hurtigt og aflever korrekt fuglen.

Fortsætter.

Aslan arbejder i modvind på rapsmark. Han søger igen i høj fart og smuk stil i et særdeles stort og velanlagt bredsøg. Aslan støder agerhønseflok ved læhegn, og i samme øjeblik opnår Aslan stram stand. Men desværre kan han ikke dy sig, går frem og rejser enlig agerhøne, inden vi når frem. Her bør han vise større respekt.

Udgår.


DKK 6.pr. 27. Bommelunds Kura 13266/2005 ruhår tæve 20.06.05 b/sk
2.v. F: Athos M: Bommelunds Lina
Opdr., ejer og fører Orla Didriksen, Mosevej 4, 6630 Rødding

Bommelunds Kura starter i skrå modvind i jordbær og senere på stubmark. Kura søger i høj fart, i en prima stil, med let glidende galopaktion og højt ført hoved. Kura anlægger et stort og arealdækkende bredsøg, passende afstand imellem udslagene, korrekte vendinger og prima udnyttelse af vind og terræn i god kontakt til føreren. Hun holdes for springende hare.
2. slip: Kura søger i modvind på stubmark, går som før. Opnår stram stand for enden af læhegn, avancerer villigt på ordre, men kan ikke påvise vildt. Kura kommer senere i kartoffelmark og opnår stram stand. Avancerer villigt, hårdt og kontant på ordre, på løbende fasan, som kommer på vingerne uden for forsvarlig skudafstand. Kura er komplet rolig i opflugt.
3. slip: Kura søger i forskellige terræner og forskellige vindretninger. Hun arbejder til stadighed med stor jagtlyst og energi, udnytter vind og terræn optimalt. Kura opnår stram stand på åben mark, avancer villigt på ordre, men påviser ikke vildt. Kura slutter med stram stand ved hegn, avancerer villigt på ordre og følger løbende fasan godt op, hun slutter i stand i tæt hegn. Kura rejser villigt på ordre en fasan inde i hegnet, hun er komplet rolig i opflugt og skud (fuglen kan ikke skydes). Senere viser Kura komplet ro ved skud og udkastning af fasan, hurtig apport og korrekt aflevering. 

Fortsætter.

Kura søger i modvind på rapsmark, hun arbejder i meget høj fart i en smuk stil med let glidende galopaktion og højt ført hoved. Hun anlægger et særdeles stort og velanlagt bredsøg med god afstand imellem udslagene, som i starten dog er lidt offensivt. Hun slutter i smuk stram stand, avancerer villigt på ordre og rejser præcist fasan. Kura er komplet rolig i opflugt og forbiskud. Kura er ude i et slip mere i rapsmark. Hun viser igen sit store format og arbejder med meget stor jagtlyst og energi, med optimalt udnyttelse af vind og terræn. Hun er meget lydig og velført.

1.vinder med HP
Danmarksmester 2008

DJ 5.pr. 28. Hejningens Qato 22727/2004 korthår han 8.11.04 bsmb
2.v. F: Kamagers Azi 13778/2000 M: Maja 06745/2000 Opdr. Finn og Rikke Pedersen
Ejer og fører Allan Grundahl, Traneholmvej 3, 2680 Solrød Strand

Hejningens Qato starter i skrå modvind i jordbær. Han søger i høj fart, i en pæn stil, med kraftfuld galop og hovedet ført højt. Qato anlægger et stor og særdeles velanlagt bredsøg med prima udnyttelse af vind og terræn. Han slutter i stram stand ved læhegn. Qato avancerer villigt på ordre og rejser præcist fasan, han er komplet rolig i opflugt og skud (fuglen kan ikke skydes). 2. slip: Qato søger i god vind i brakmark, går som i 1. slip og udnytter igen vind og terræn godt. Søger bag læhegn og opnår stand, avancerer villigt på ordre, og der kommer agerhøne på vingerne, som ikke er mulig at fælde. Qato opnår umiddelbart efter igen ny stand, avancerer villigt på ordre og følger løbende fugl godt op og rejser til sidst agerhøne, som skydes på modsat side af hegnet. Qato forholder sig komplet roligt. Fører og hund går sammen igennem hegn, hvorefter Qato sendes ud efter den anskudte fugl, som hurtigt findes og apporteres og afleveres korrekt til føreren.

Fortsætter.

Qato søger i høj fart i modvind på rapsmark i en kraftfuld galopaktion og højt ført hoved. Han anlægger et passende stort og velanlagt jagtsøg. Qato slutter i loddent terræn, hvor han opnår stand. Han avancerer villigt på ordre, men påviser ikke vildt. Umiddelbart efter trædes en fasan op i området. Qato er ude i et slip mere i modvind på rapsmark, hvor han går usvækket slippet igennem, og har hele dagen været særdeles lydig og velført.

5. vinder

DJ Vest 29. Birkemosens Conrad 13653/2004 ruhår han 13.06.04 brsk.
1.v. F: Lupo vom Gehrenberg 181392 M: Hjortlunds Zita 07244/98 Opdr. Jens Abildgaard
Ejer og fører Morten Knudstrup, Engtoften 50, 9280 Storvorde

Birkemosens Conrad starter i skrå modvind på jordbærmark. Han søger i god fart i en pæn stil, med let men kort galopaktion og hovedet ført i skulderhøjde. Conrad anlægger i starten et stort og velanlagt bredsøg, med god udnyttelse af vind og terræn, slutter med at rode en del ved læhegn og udnytter ikke oplagt chance til fasan, som makker finder efter Conrad. Har mulighed for at vise sekundering, men dækkes af. 2. slip: Conrad arbejder i god vind på stubmark, hvor han kort efter slip opnår stram stand ved læhegn. Han avancerer villigt på ordre og rejser præcist agerhønseflok, og forholder sig komplet rolig i opflugt og skud. (Fuglen kan ikke skydes). Senere kastes en agerhøne, og der skydes et skud, hvor Conrad forholder sig komplet rolig. Han finder hurtigt fuglen, men gnasker på vej tilbage til føreren, dog uden at skade fuglen, aflevering er OK.

Udgår.

DRK 2 30. Bøgeskovens Mikru 13423/2006 ruhår han 06.06.06 l/sk
2.v. F: Stubbekulens Krutt N7430/97 M. Kragborg Mille 07137/2001 Opdr. M. Dammand
Ejer og fører Lars Mikaelsen, Pjedstedvej 112, 7080 Børkop

Bøgeskovens Mikru starter i skrå modvind i jordbærmark. Han søger i høj fart i en smuk stil, med let glidende galopaktion og højt ført hoved. Mikru søger i et stort og velanlagt bredsøg med god udnyttelse af vind og terræn og passende afstand imellem udslagene. Han slutter i stram stand ved læhegn. Mikru avancerer meget villigt på ordre og rejser hårdt præcist fasankok. Mikru holdes i ro i opflugt, men knaldapporterer desværre. Aflevering er OK. 2. slip: Mikru søger i høj brakmark, hvor han anlægger et passende stort jagtsøg, med god udnyttelse af vind og terræn. Chance til fasan som makker finder.

Udgår.

DJ Øst 31. Barmosens C. Nynne 09099/2006 ruhår tæve 24.04.06
3.v. F: Nick v.d.Herzogstadt M: Ellidsbøls D. Liva
Opdrætter, ejer og fører Bo Cristensen, Granvej 20, 4760 Vordingborg

Barmosens C. Nynne starter i skrå modvind i jordbær- og stubmark. Hun søger i en god fart, i en god stil men lidt tung og kraftfuld galopaktion og hovedet for det meste ført i skulderhøjde. Nynne anlægger et passende stort og arealdækkende bredsøg, har perioder, hvor hun sænker intensiteten noget, lille chance til fasan i læhegn, som makker finder. 2. slip: Nynne arbejder nu i brakmark i god vind, i et rigtigt godt jagtsøg med god kontakt til føreren. Er uheldig og støder sammen med makker et par agerhøns midt på marken, viser dog spontant respekt.

Udgår.

DRK 1 32. Lykkeager's Sheila 09716/2002 ruhår tæve 28.05.02 bsp
1.v. F: Kragborg Uniq 18591/2000 M. Monic 18598/97
Opdr., ejer og fører Steen Henningsen, Baunhøjvej 3, 6870 Ølgod

Lykkeager's Sheila starter i meget høj fart på stubmark i skrå modvind. Hun har en særdeles smuk stil, med let og jordvindene galopaktion og højt ført hoved. Sheila anlægger et meget stort og velanlagt bredsøg, med passende afstand imellem udslagene og prima udnyttelse af vind og terræn. Hun er lydig og velført. 2. slip: Sheila søger i kartoffelmark i god vind. Her går hun som i 1. slip i et rigtigt godt jagtsøg, hun viser spontan sekundering på makkerhunden, som finder fasan midt på marken. 3. slip: Sheila arbejder meget energisk på forskellige afgrøder og under skiftende vindretninger. Hun går som i de to foregående slip. Sheila viser igen spontant sekundering og respekt for springende hare. Hun opnår stand ved hegn og avancerer villigt på ordre, men påviser ikke vildt. Makker finder fugl længer fremme i læhegn.

Udgår.

FJD 33. Hjortlunds Minna 15245/2004 ruhår tæve 15.07.04 bs
3.v. F: Luchs III v.d.Wupperaue M: Hjortlunds Elise Opdr. Jens Velling
Ejer og fører Jonas K. Klattrup, Birkevej 4, 9370 Hals

Hjortlunds Minna starter i skrå sidevind i kartoffelmark og senere i højt ukrudt. Hun søger i meget høj fart, smuk stil, med lette glidende galopaktioner og højt ført hoved. Minna anlægger et alt for offensivt søg, hvor farten ikke afpasses efter forholdende, og føreren mister kontakten til Minna. Der kommer fasan på vingerne i uoverskueligt terræn. Minna kommer i kontakt med agerhønesflok i kartoffelmark, men kan ikke dy sig og går for hårdt frem og bringer dem på vingerne.

Udgår.

DJ Vest 34. Birkemosens Freja 03424/2002 ruhår tæve 23.02.02 grm
4.v. F: Hjortlunds Gismo 19435/99 M: Hjortlunds Zita 07244/98 Opdr. Jens Abildgaard
Ejer og fører Bjørn Barslund, Hjejlevej 271 B, 7451 Sunds

Birkemosens Freja starter i skrå modvind i kartoffelmark og højt ukrudt. Hun søger i høj fart, pæn stil med lidt tung og jordvindende galopaktion og højt ført hoved. Freja starter i et stort og i starten godt anlagt bredsøg, med passende afstand imellem udslagene og for det meste korrekte vendinger. Senere i slippet bliver søget alt for offensivt. Freja formår ikke at afpasse farten til terrænet, og hun mister kontakten til føreren i et uoverskueligt terræn, hvorfra der kommer en fasan på vingerne. Freja har også lille chance til agerhønseflok i kartoffelmark, som makker finder. 2. Slip: Freja søger i god vind i brakmark. Her arbejder hun i passende fart og et rigtig godt jagtsøg, i en god kontakt til sin fører. Freja er uheldig og støder sammen med makker et par agerhøns midt på marken. Hun viser dog omgående spontant respekt.

Udgår.

Hold 5
Dommer: Claus Christensen
Terræn: Ravnstrup Terrænleder: Michael Riis Jensen 23350802
Skytter: Michael Riis Jensen og Brian Mosegaard

DJ Øst 35. Sikki 02177/2004 korthår han 22.01.04 hmba
1.v. F: Nero Engholm M: Luna Opdr. Ulrik Sørensen
Ejer og fører Bo Pedersen, Arnakke Gade 7 B, 4390 Vipperød

Sikki slippes på rapsmark i sidevind. Arbejder meget energisk. Søget stort og særdeles velanlagt, udnytter vind og terrænforhold glimrende i et godt og lydefrit samarbejde med fører. Farten er høj og vedholdende, prima stil. Opnår stand for fasan. Avancerer særdeles villigt frem, på ny stand. Rejser på ordre kontant og præcist, rolig i opflugt og forbiskud. Sikki er letførlig.
Sikki afprøves i endnu to slip på rapsmarker i god vind. Hun arbejder som i første slip. Stand uden påvisning af vildt og stand, som hun selv løser. Viser sluttelig fejlfri apportering af udkastet fugl.

Fortsætter.

Sikki arbejder i modvind på rapsmark. Han søger i høj fart, i prima stil. Han har et par markeringer, men løser selv og fløjtes til sekundering. Sikki slutter i stram stand ved markskel, han avancerer villigt på ordre og rejser præcist fasanhøne. Sikki forholder sig komplet rolig i opflugt og skud. Han kan desværre ikke finde den skudte fugl, trods langt tids søgen. (Fuglen eftersøges senere af anden hund).

Udgår

DKK 6.pr. 36. Egemosens Gonzo 11717/2002 ruhår han 14.06.02 grm
1.v. F: Ankerstjernes Boris M: Egemosens Beth
Opdrætter, ejer og fører Peter Jensen, Mosevænget 8, 7160 Tørring

Egemosens Gonzo prøves på rapsmark i sidevind. Arbejder med god energi i passende høj fart og god stil, men søget er meget lagt an på hegn. Er svær at dirigere til egentlig marksøg. Gonzo arbejder for selvstændigt og bedre kontakt til fører ønskeligt. Langs hegn meldes der flere gange stand, men der påvises ikke vildt.
Prøves senere på rapsmark i god vind. Viser her et meget stort og velanlagt søg i høj fart og prima stil. Lydig og velført. Slutter med stand langs hegn. Avancerer villigt frem på ordre, rejser præcist en fasan. Ro i opflugt og skud. Viser efterfølgende god apportering på udkastet fugl. 

Udgår.

DKK 37. Øksenhavens Aslan 01420/2006 ruhår han 31.12.05 l/sk
2.v. F: Atlas M: Kragborg Dina
Opdr., ejer og fører Jørgen Roest, Skovbakkevej 70, Mygdal, 9800 Hjørring

Øksenshavens Aslan prøves på rapsmark i skrå sidevind. Arbejder meget energisk i et passende stort og velanlagt søg, udnytter vinden godt. Farten er høj. Prima stil. Stand et par gange, men løser selv. Viser smuk spontan sekundering ved makkers fuglesituation.
Prøves senere på rapsmark i god vind. Startet stort og alt for egenrådigt. Søget bliver åbent og tilfældig anlagt. Langs hegn meldes der flere gange stand, Aslan løser selv. Han forsøger at sætte løbende agerhøns, men fuglene letter sluttelig lidt fremme i terrænet.

Udgår.

DKK 38. Fussingbakkens Jeff 08934/99 ruhår han 27.04.99 grm
1.v. F: Skovmosens Lasse 12245/95 M: Scenta 23338/94 Opdr. Bendt Vestergaard
Ejer og fører Per Svendsen, Mølholtvej 43, 9370 Hals

Fussingbakkens Jeff prøves på rapsmark i skrå sidevind. Arbejder i moderat fart, mere energi ønskeligt. Galopaktionen er noget tung. Søget af varierende størrelse. Der mangler format i dette slip.
Prøves senere på rapsmark i god vind. Arbejder her i et søg, der er stort og velanlagt. Farten passende høj og vedholdende, stilen udmærket. Viser smuk spontan sekundering ved makkers situation. Senere stand for kat. Jeff forholder sig rolig, da katten flygter.

Udgår.

DKK 39. Rotuas H-Troja 01542/2003 kleiner münsterländer han 11.11.02. b/hv
3.v. F: Trøjborgs Joker M: Rotuas Margaux-D Opdr. Tore Røed & Beate Heidenreich
Ejer og fører Carsten Trøjborg, Gl. Egebjergsvej 31, 8700 Horsens
Rotuas H-Troja prøves på rapsmark i skrå sidevind. Arbejder meget energisk i passende høj fart, går med livlige bevægelser. Søget passende stort og godt anlagt, samarbejder godt med fører. Udnytter ikke oplagt chance til fasan, denne trædes op af fører. Troja viser respekt.
Prøves senere på rapsmark i god vind. Arbejder som i første slip, men finder ikke mere vildt.

Udgår.

DKK 40. Kluivert 10713/2003 korthår han 27.05.03 brun
4.v. F: Aslak 15098/94 M: Stella 15714/94 Opdr. Flemming Thomassen
Ejer og fører Leif Hansen, Skrødstrupvej 13, 9550 Mariager

Kluivert slippes på rapsmark i skrå sidevind. Arbejder med god energi. Søget er passende stort og godt anlagt, samarbejder godt med fører. Farten er passende høj, kraftbetonet galopaktion og høj hovedføring. Opnår langs hegn stand, avancerer villigt frem ind i hegnet, men påviser ikke vildt. Slutter slippet med smuk stram stand. Avancerer på ordre villigt frem og rejser præcist en fasankok. Komplet rolig i opflugt og skud. Kontant apportering hvor alt er i orden.
Prøves igen på rapsmark i god vind. Arbejder som i første slip. Stand langs hegn, hvor der står en fodertønde, men kan ikke påvise vildt. Slutter slippet med endnu en stand uden påvisning af vildt.

Fortsætter:

Kluivert starter i modvind på rapsmark. Han anlægger et passende stort bredsøg, i en god fart og pæn stil, med kraftfuld galopaktion. Kluivert viser spontant sekundering. Han opnår stram stand ved markskel. Kluivert avancer villigt på ordre og rejser præcist agerhøns, er komplet rolig i opflugt og skud. Viser hurtigt og sikker apport i låddent terræn af dødsskudt agerhøne og aflever korrekt.
2. slip: Kluivert arbejder i et passende stort og energisk bredsøg i modvind på rapsmark. Har en enkelt stand, men udløser selv. Viser til slut, at han kan holdes for springende råvildt.

2. Vinder med HP

DJ 5.pr. 41. Fuglevangs Heiki 00525/2007 kleiner Münsterländer tæve 16.12.06 br/hv
1.v. F: Hedeskovs Amigo 14324/2002 M: Fuglevangs Freya 4944/2003
Opdr., ejer og fører John Hilmer Hansen, Fanøvej 7, 4060 Kirke Saaby

Fuglevangs Heiki slippes på rapsmark i skrå sidevind. Arbejder meget energisk. Søget passende stort og godt anlagt, støttet af fører. Farten er passende høj og stilen nydelig, med livlige bevægelser, høj hovedføring. Makker kommer først frem til fasan, som var på terrænet.
Prøves senere på rapsmark i god vind. Arbejder fortsat energisk i et stort og velanlagt søg. Stand sammen med makker, løser selv. Der var en fasan på terrænet, som makker finder. 

Udgår

DKK 6.pr. 42. Bredsgaards Kimmi 18897/2006 korthår tæve 05.09.06 bsmb
3.v. F: Nordboen Zak M: Bredsgaards Ecu Fører Christian Madsen
Opdr. Og ejer Allan Bredsgaard, Terkelsbøl Bygade 50, 6360 Tinglev

Bredsgaards Kimmi slippes på rapsmark i god vind. Arbejder med god energi i et passende stort søg, der skæmmes af mange kovendinger. Farten er passende høj og vedholdende. Stilen skæmmes af dødt hængende hale og en lidt krum aktion. Der er god kontakt mellem hund og fører.
Prøves senere igen på rapsmark i god vind. Arbejder energisk. Stand sammen med makker, løser selv. Går sluttelig en fasan op i god vind, bedre respekt ønskeligt. 

Udgår.

KHK A 43. Tess 08566/2001 korthår han 06.05.01 bsmb
2.v. F: Kannegårds Hambus M: Rikke Opdr. Henrik Andersen
Ejer og fører Keld Larsen, Jyderupvej 24, 4683 Rønnede

Tess slippes på rapsmark i god vind. Arbejder energisk i et passende stort søg, der skæmmes af mange kovendinger i højre side. Farten er passende høj, udmærket stil. Lydig.
Prøves senere igen på rapsmark i god vind. Viser her et stort og velanlagt søg, udnytter vind og terrænforhold glimrende i et godt samarbejde med fører. Tess har en enkelt markering, men finder ikke vildt. 

Udgår.

Hold 6
Dommer: Anders Wanstrup
Terræn: Cigvadgård Terrænleder: Per Morville Jensen 21840428
Skytter: Jørgen Holdesen og John Terkildsen 

FJD 44. Langebjerggaards Dux 12269/2004 ruhår han 28.05.04
1.v. F: Charlie M: Langebjerggaaards Cif 15641/99
Opdr., ejer og fører Bent C. Jensen, Valmuevangen 2, 2680 Solrød

Langebjerggaards Dux slippes på raps i god vind. Anlægger et godt arealdækkende søg. Farten er tilpas i en lidt tung stil. Der er god kontakt til fører. Opnår stand ved bredt hegn. Avancerer noget behersket på ordre. Rejser præcist fasanhøne som kommer på vingerne. Der er ro i opflugt og skud. Dux ser ikke fuglen falde. Viser en noget ukoncentreret apport og støttes meget. Selv om nedfaldssted udpeges forsvinder Dux i hegn og fugl kommer på vingerne længere fremme uden situationen kan overskues. Opnår til sidst stand for fasanen ved nedfaldsstedet. Må animeres kraftigt til apport. Opsamler og afleverer til sidst fasanen korrekt. Viser i slippet spontan sekundering.

Udgår.

DJ Vest 45. Nordboen Zuki 16801/2001 korthår tæve 15.08.01 bsmb
2.v. F: Tørnquists Skipper 07996/98 M: Nordboen Mille 23070/97
Opdr., ejer og fører Søren Andersen, Stendalvej 70, 9830 Tårs

Nordboen Zuki slippes på raps i god vind. Anlægger et stort arealdækkende søg. Farten er høj i en god stil. Der er god kontakt til fører. Opnår stand ved hegn som holdes længe. Udløser til sidst selv og arbejder meget med fært uden at der sker yderligere. Zuki er ude i yderligere 3 slip på raps og i høj brak. Arbejder i alle slip i samme gode fart, søg og stil. Viser god udholdenhed men finder ikke fugl.

Udgår.

DMK 46. Uldjydens Katja 13859/2002 kleiner münsterländer tæve 20.06.02 br/hv
2.v. F: Hedemarkens Dino M: Mona vom Hesseltal Opdr. Anne Grete Larsen
Ejer og fører Michael J. Østergaard, Skovtoften 10, 6900 Skjern

Uldjydens Katja starter på raps i god vind. Anlægger et godt arealdækkende søg. Farten er høj i en god stil. Har dog nogle stop og kraftige markeringer som den selv udløser. Der er god kontakt til fører. Opnår stand som meldes. På vej derop udløser Katja selv. Slutter slippet med at arbejde med fært i havekant, da makkerhund opnår stand for fugl i samme område. Katja viser sekundering og viser fin respekt ved afviklingen af situationen. I andet slip fortsætter Katja uændret. Har igen kraftige markeringer hvor den kommanderes frem. Opnår stand hvor den selv udløser, følger op flere gange og slutter til sidst med stram stand ved grøftekant. Avancerer villigt på ordre men påviser ikke vildt. Katja er i dag for følsom på fært.

Udgår.

DJ 5.pr. 47. Bøgeskovens Frigg 13427/2006 ruhår tæve 06.06.06
3.v. F: Stubbestulens Krutt M: Kragborg Mille
Opdr., ejer og fører Michael Dammand, Bøgeskovvejen 6, 7130 Juelsminde

Bøgeskovens Frigg slippes på raps i god vind. Anlægger et godt arealdækkende søg med god udnyttelse af vind og terræn. Farten er høj i en smuk glidende stil. Der er god kontakt til fører. Viser flere gange spontan sekundering. Opnår stram stand ved have. Avancerer behersket på ordre. Rejser præcist fasan. Der er ro i opflugt og skud. Der skydes i luften, da det ikke er muligt at fælde fuglen. I andet slip på raps fortsætter Frigg i samme gode fart, søg og stil. Viser igen spontan sekundering. Går i slippet med skiftende makkere. Finder ikke yderligere. Inden middag kastes fugl. Frigg er komplet rolig i skud. Apporterer og aflever hurtigt og korrekt.

Fortsætter.

Frigg starter i modvind på rapsmark, hun søger i høj fart, smuk stil, let galop og hovedet ført i skulderhøjde. Frigg starter i et noget offensivt søg, dog med passende afstand imellem udslagene. Hun støder en fasan, men viser dog spontant respekt, og misbruger endnu en oplagt chance til fasan, som makker finder lige foran Frigg.

6. vinder 

DJ Øst 48. Xicko vom Haselhorn 07507/2004 ruhår han 18.03.03
2.v. F: Asko v. Bürgerhoff M: Ussi v. Haselhorn Opdr. Johan Klintwerth
Ejer og fører Palle Eriksen, Orebyvej 315, 4990 Sakskøbing

Xicko vom Haselhorn starter på raps i god vind. Anlægger et stort arealdækkende søg. Farten er høj i en god kraftfuld stil. Der er god kontakt til fører. Xicko arbejder konstant slippet igennem. Er ude i yderligere 2 slip på raps og i brak. Arbejder i samme gode søg, fart og stil. Opnår til sidst stand i høj brak ved grøft. Avancerer på ordre og følger godt op på den anden side af grøften. Opnår igen stand. Avancerer villigt af nogle gange. Rejser præcist fasanhøne fra græstue. Der er ro i opflugt og skud. Der skydes forbi. Inden middag kastes fugl. Xicko er komplet rolig i skud. Viser en acceptabel apport, hvor den tøver lidt ved opsamling. Afleveringen er i orden.

Fortsætter.

Xicko starter i modvind i rapsmark, søger i høj fart, i god stil med hovedet ført i skulderhøjde. Søger er stort og velanlagt med passende afstand imellem udslagene og korrekte vendinger, han har en markering men udløser selv. 2. slip: Xicko arbejder igen i god vind på rapsmark, hvor han søger som før. Han har igen et par markeringer, hvor han udløser af sig selv, samt en stand uden påvisning af vildt.

4. vinder med HP.

5 klub 49. Qvistorf Flik-Flak 10773/2005 vizsla korthåret han 29.05.05 rødgul
1.v. F: Erik Garmparty M: Qvistorf Dina Opdr. Anne Merete Qvistorf og Kim Kjær
Ejer og fører Knud Føhns, Valmuehaven 19, 6950 Ringkøbing

Qvistorf Flik-Flak slippes på raps i god vind. Anlægger et godt arealdækkende søg. Farten er høj i en god stil med livlige bevægelser. Der er god kontakt til fører. I andet slip på raps fortsætter Flik-Flak i samme gode fart, søg og stil. Viser spontan sekundering. Går i slippet med skiftende makkere. Er ude i yderligere 2 slip i brak igen med skiftende makkere. Arbejder usvækket. Opnår til sidst stand i høj brak. Avancerer villigt på ordre. Rejser præcist og kontant fasanhøne. Der er komplet ro i opflugt og skud. Viser en hurtig og kontant apport med en god aflevering.

Fortsætter.

Flik-Flak arbejder i modvind på rapsmark og i loddent terræn. Han søger i høj fart, stilen skæmmes af krum ryg og lav hovedføring. Han anlægger et passende stort, men lidt tilfældigt anlagt søg. Flik-Flak havde også lille chance til fasan, som makker misbruger. Flik-Flak viser sekundering med støtte. 2. slip: Her arbejder Flik-Flak på stor rapsmark, hvor han viser et stort og særdeles velanlagt bredsøg med korrekte vendinger og i en god stil. Han er lydig og velført.

3. Vinder HP.

FJD 50. Dyrvig's H. Thea 08764/2002 ruhår tæve 12.05.02 gm
2.v. F: Porsemosens Sepp 11995/95 M: Dyrvig's B. Tenna 14442/97 Opdr. Jes Laulund
Ejer og fører Søren Hecht Petersen, Skovvænget 34, 2970 Hørsholm

Dyrvig's H. Thea starter på raps i god vind. Anlægger et stort arealdækkende søg med god udnyttelse af vind og terræn. Farten er høj i en smuk glidende stil. Der er god kontakt til fører. Ved hegn, som vi skal igennem, meldes stand samtidigt med at makkerhund kommer fra venstre og tager stand uden situationen kan overskues på grund af vegetationen. Parhøns flygter af sig selv lidt fremme. Thea forholder sig komplet rolig. Fortsætter herefter sit gode søg slippet igennem. I andet slip på raps fortsætter Thea i samme gode fart, søg og stil. Opnår stand. Avancerer behersket på ordre men påviser ikke vildt. I tredje slip i høj brak arbejder Thea usvækket opnår stand avancerer villigt på ordre men påviser ikke vildt. Slutter slippet med stand ved vejkant avancerer igen villigt på ordre men påviser ikke vildt.

Udgår.

KHK B 51. Trille 15527/2005 korthår tæve 04.07.05 hvmb
2.v. F: Kamagers Azi M: Freja
Opdr., ejer og fører Claus Bælum, Hastrupvej 21, 4600 Køge

Trille slippes på raps i god vind. Anlægger et stort arealdækkende søg med god udnyttelse af vind og terræn. Farten er høj i en smuk stil med livlige bevægelser. Der er god kontakt til fører. Ved hegn, som vi skal igennem, opnår Trille stand, samtidigt med at der meldes stand for makkerhunden uden situationen kan overskues. Parhøns flygter af sig selv lidt fremme. Trille viser respekt. Viser god udholdenhed slippet igennem. I andet slip fortsætter Trille i samme gode fart, søg og stil. I tredje slip i høj brak arbejder Trille usvækket. Udnytter ikke oplagt chance til fasan som den går op. Kunne godt vise mere respekt i opfløj.

Udgår

 

Kalender

2018
2019
2020