Hjem Arkiv Kritikker Kritikker DM 2007, engelske racer
Kritikker DM 2007, engelske racer Udskriv Email
Onsdag, 25. november 2009 20:14

 

Danmarksmesterskabet d. 14. oktober 2007, kritikker engelske racer 

 

Hold 1 
Dommer: Martin Clausen, ordførende
Terræn: Vennerslund Terrænleder: Kristian Stenkjær
Skytter: Kristian Stenkjær og Søren Poulsen

DJ Vest 1. Heegårds Q Randi 09759/2001 engelsk setter tæve 08.05.01 Tref.
1.v. F: Huntingfield Harvard M: Nevertoppens D. Gro
Opdr., ejer og fører Jørgen Heegård Nielsen, Foldagervej 5, 8863 Gjern

Randi slippes i roer, slippet bliver meget kort, makkerhunden støder fasaner og preller. I 2. slip også i roer går Randi i et særdeles prima søg. Opnår stand for fasaner, undervejs op til Randi slår den under vind, hvorved fasaner letter, rimelig respekt i opflugt, kaldes hurtigt til orden. Afprøves senere mod ny makker, søget er som i foregående slip, opnår stand ved gærde, avancerer og rejser fasan præcis. Ro i opflugt og skud. God apport, lidt sjusket aflevering. Randi har yderligere chance til 2 fasaner på anvist terræn. Afprøves på stub, hvor Randi anlægger et særdeles smukt og velanlagt søg i passende høj fart og god stil.

Fortsætter

DJ Vest 2. Nørre Løgums Beckham 20475/2004 gordon setter han 18.09.04
3.v. F: Troldmarkens Chicko M: Åshöjdens Locky
Opdr. Karl Jensen
Ejer og fører Lorenz Clemmensen, Povlkrovej 36, Uge, 6360 Tingle

Beckham slippes i roer, støder fasan, viser rimelig respekt. Kort efter støder Beckham igen fasan, som prelles.

Udgår

DKK 3. Fugledes Yatsi 09740/2002 pointer tæve 20.05.02 s/h
1.v. F: Vestfjorddalens Black Luck N01336794 M: Fugledes Snert 06504/95
Opdr., ejer og fører Flemming Fuglede Jørgensen, Trudslevvej 58, 9480 Løkken

Yatsi slippes i roer, hvor den går i et særdeles stort og velanlagt søg i høj fart og god stil. Yatsi har stand 3 gange for fasaner, som letter uden Yatsis skyld, viser respekt i opflugt. Viser stor jagtlyst og energi slippet ud. I 2. slip i roer fortsætter Yatsi de gode takter fra 1. slip. Der letter 2 fasaner på anvist terræn uden Yatsi's skyld. Slutter slippet med stand for fasan, avancerer lidt behersket og rejser præsis fasan. Ro i opflugt og skud. Prima apport med god aflevering. Afprøves på stubmark hvor den anlægger et stort og velanlagt søg i høj fart og god stil med passende høj hovedføring, god galopaktion og pæn haleføring med bevægelser.

Fortsætter

DJ Vest 4. Storåen Cap 12695/2004 gordon setter han 10.06.04 Sbt
5.v. F: Engfangens B-Boss M: Troldmarkens Abelone
Opdr. Flemming Østergaard
Ejer og fører Jan Nielsen, Troelstrupvej 9, 7490 Aulum

Cap slippes i roer, hvor den anlægger et meget stort og til tider åbent anlagt søg, Cap går i høj fart og i en kraftfuld aktion. Forbigår fasaner som makkerhunden udnytter. I 2. slip i roer er søget nu mere behersket, opnår føling med fasan som letter uden Cap er skyld heri. Opnår stand, avancerer villigt, men påviser ikke vildt. Afprøves i nyt slip hvor den viser passende stort og velanlagt søg. Opnår stand for fasaner, der letter 2 fasaner, viser respekt i opflugt, strammer an i stand igen, vi er nået på plads, fasan letter ret foran Cap uden avance. Der er ro i opflugt og skud. Der skydes i luften af sikkerhedsmæssige grunde. Ved koblingsordre strammer Cap igen an i stand, fasan letter ret foran, igen uden avance, ro i opflugt. Apporterer senere udkastet fasan korrekt med ro i udkast og skud. Afprøves på stub hvor Cap anlægger et lidt snævert anlagt søg, slår bagud og kovender et par gange, stilen er med passende høj hovedføring, god kraftfuld galopaktion, pæn haleføring uden bevægelser.

Fortsætter

DISK 5. Ibber 15123/2001 irsk setter han 11.08.01 rød
1.v. F: Klippeøens Riff 04423/96 M: Tessa 10687/93 Opdrætter Helge Knudsen
Ejer og fører Tony Andersen, Enighedsvej 3, 4300 Holbæk

Ibber slippes i roer, hvor den anlægger et stort og velanlagt søg, går i passende høj fart og god stil, har lidt stikkende forbens aktion. Har flere chancer til fasaner som Ibber forbigår, jeg træder 2 fasaner op bag ved Ibber. Afprøves i nyt slip i roer, 2 gange letter fasaner uden Ibbers skyld, makkerhunden udnytter fasan på anvist terræn, som Ibber er forbigået. Afprøves i et nyt slip i roer, opnår stand for fasan som letter uden avance, fasanen anskydes, jeg vurderer, at fasanen skal apporteres, men Ibber magter ikke opgaven.

Udgår

DJ Vest 6. Østkystens Monic 03158/2003 engelsk setter tæve 04.02.03 Hv/S
2.v. F: Nordvestjydens Martell M. Østkystens Leika
Opdr. Kennel Østkysten
Ejer og fører Lars Drongstrup, Østergade 18, 7361 Ejstrupholm

Monic slippes i roer, opnår kortvarrigt stand for fasan som letter med det samme, Monic preller.

Udgår

DKK 7. Fugledes Black Boss 06831/2003 pointer han 06.04.03 S/H
4.v. F: Uskon Pikkumusta M: Fugledes Snert
Opdr. Flemming Fuglede Jørgensen
Ejer og fører Keld Nielsen, Stokbrovej 25, 9370 Hals

Boss slippes i roer, hvor den anlægger et alt for stort og selvstændigt søg, der mangles kontakt til føreren. Makkerhunden udnytter fasaner 3 gange. Boss slår bagud i terænnet et par gange, kommer tilbage, opnår stand, avancerer på ordre men påviser ikke vildt. Afprøves igen i roer, søget er ikke blevet bedre, slår stadig bagud og er alt for selvstændig og ulydig.

Udgår

FJD 8. Fugledes Dirch 05625/2004 pointer han 18.03.04 sort
3.v. F: Uskon Pikkumusta FIN 24612/95 M: Fugledes Snert 06508/95
Opdr., ejer og fører Flemming Fuglede Jørgensen, Borupgaard, 9480 Løkken

Dirch slippes i roer hvor den anlægger et stort og særdeles velanlagt søg. Den går i høj fart og god stil, udnytter vind og terræn prima. Opnår stand 3 gange for fasaner som letter, inden vi når på plads, viser respekt hver gang. I 2. slip i roer opnår Dirch stand ved gærde, avancerer gennem gærde på ordre men påviser ikke vildt. Makkerhunden opnår lidt længere nede stand for fasan, som udnyttes. Føreren melder stand på den anden side af gærdet, kan ikke bedømmes. I et nyt slip i roer har Dirck chance til fasaner, som makkerhunden udnytter. Slutter med stand for fasan, avancerer og rejser præcis fasan. Ro i opflugt og skud. Der skydes forbi. Apporterer senere udkastet fasan korrekt med pæn aflevering, ro i udkast og skud.
Dirch afprøves på stubmark, hvor den anlægger et meget stort og særdeles velanlagt søg i meget høj fart og god stil.

Fortsætter

DGSK 9. Troldmarkens Echo 02968/2002 gordonsetter han 08.02.02 smbt
3.v. Åens QX M: Troldmarkens Ami Opdr. Kristian Frøkjær
Ejer og fører Allan Nissen, Povlskrovej 27, Uge, 6360 Tinglev

Echo slippes i roer, hvor den anlægger et stort og noget åbent søg i høj fart og en god stil. Fasan letter, uden jeg kan bedømme situationen. Senere igen fasan i luften uden dette kan bedømmes. Makkerhunden påviser fasan på anvist terræn, som Echo er forbigået.
2 slip i roer anlægger Echo et mere behersket og velanlagt søg, opnår stand for fasan, som letter inden vi når op, viser respekt i opflugt. Har senere chancer til 3 fasaner som er forbigået. Nyt slip i roer opnår Echo hurtigt stand for fasan i gærde, da vi er på plads, avancerer Echo op langs gærde, jeg kan se fasanen, som lå ret foran Echo, slår tilbage under vind, igen stand, slår igen fra, vil ikke rejse direkte, fasanen kommer ikke på vingerne.

Udgår

Hold 2
Dommer: Flemming Sørensen 
Terræn: Vennerslund Terrænleder: Jesper Lyck
Skytter: Jesper Lyck og Ove Krabbe

Idet jeg fremsender mine kritikker fra årets Danmarksmesterskab, vil jeg gerne endnu engang takke DJU for invitationen, og dermed tilliden, til at dømme denne fornemme prøve. Vi gik under dagens afprøvninger på fantastiske terræner, som tilmed var godt besatte med fugle.

Flemming Sørensen

DJ Øst 10. Ronja 09837/2002 gordon setter tæve 21.05.02 Smbt
1.v. F: Scott M: Liza
Opdr. Anton Dahl
Ejer og fører Søren B. Thygesen, Mosvigvej 16, 6093 Sjølund

Ronja slippes i roer i svag modvind. Starter med at søge langt under vind og da Ronja vender, støder den fasan, viser komplet respekt, da fasanen flygter. Opnår senere usikker stand, enlig agerhøne letter et stykke til venstre for Ronja, viser respekt da fuglen flygter. Ronja viser herefter et passende stort, men for tilfældigt og fremadrettet søg. Støder enlig agerhøne, respekterer da fuglen flygter.
I 2.slip i roer viser Ronja et stort, men tilfældigt søgsoplæg, hvor der mangler kontinuitet i Ronja`s søg. Farten er høj, kontakten til føreren kunne ønskes bedre. Opnår stand langt ude. På vej op til Ronja letter der umotiveret en fasan i området, hvor Ronja har stand, da vi kommer frem til Ronja udløser den uden at påvise vildt.
Prøves i 3.slip i roer, hvor Ronja anlægger et godt søg med god arealdækning. Opnår usikker stand, fasaner letter fremme i terrænet, og Ronja viser respekt.

Udgår

FJD 11. Siv 07913/2004 engelske setter tæve 15.04.04 hv/s
1.v. F: Toby de Lécho de la Foret 09649/2002 M: Senja´s C Kit 13689/97
Opdr.: Mads Andersen
Ejer og fører Thomas Klit, Hallundbækvej 3, 7330 Brande

Siv slippes i roer i svag vind. Anlægger et passende stort, men noget tilfældigt søgsoplæg med flere forkerte vendinger. Farten er god. Arbejder i god kontakt med føreren. Makkerhunden påviser 2 gange fugl på anvist terræn.
I 2.slip starter Siv med at søge ret frem i terrænet. Makkerhunden støder en fasan på anvist terræn. Senere viser Siv et stort og veltilrettelagt søg med korrekte vendinger. Makkerhunden udnytter fasan på anvist terræn.
Siv prøves i yderligere 2 slip i roer, hvor den anlægger et stort og arealdækkende søg. Opnår i 4.slip stand ved remise, avancerer villigt på ordre og rejser præcist en fasan, komplet rolig i opflugt og skud. Der skydes i luften af sikkerhedsmæssige grunde. Viser senere en korrekt apport med god aflevering på udkastet fugl.
Prøves i et kort slip på stub, hvor Siv anlægger et passende stort søg i god fart, stilen er med hovedet båret i niveau med ryglinien, energisk galop og sparsomme halebevægelser.

Fortsætter

FJD 12. Villetoftes Rita 08314/2002 pointer tæve 01.05.02 S/hv
5.v. F: Villetoftes Roy 10577/99 M: Stødkildes Rikke 18516/96
Opdr. Gunnar Larsen
Ejer og fører Joakim Skovgaard Larsen, Aastrup Allé 62, 6100 Haderslev

Villestoftes Rita slippes i roer i svag vind. Rita viser et meget stort og offensivt søg. Farten er høj. God kontakt med føreren. Opnår højrejst stand, fasaner letter præcist foran Rita, og Rita preller i opflugt.

Udgår

FJD 5.pr. 13. Nicolys I Rico 07914/2003 pointer han 25.04.03 S/H
2.v. F: Astrups Frijs 09599/99 M: Astrups Nadia 15493/97
Opdr. Niels Holger Lykke
Ejer og fører Poul Fugl Hansen, Bundgårdsballe 3, 5400 Bogense

Niholys Rico slippes i roer i svag modvind. Anlægger et meget stort og særdeles veltilrettelagt søg med korrekte vendinger. Udnytter vind og terræn på bedste vis. Farten er meget høj, og Rico arbejder i god kontakt med føreren. Makkerhunden bringer fasaner på vingerne et stykke fremme i terrænet.
Rico prøves i yderligere 3 slip i roer, hvor den vedvarende arbejder i et meget stort og særdeles veltilrettelagt søg i høj fart. I 4 slip opnår Rico kontakt med fasaner, avancerer forsigtigt frem hvorved flere fasaner letter foran Rico, som preller, da fasanerne flygter.

Udgår

DJ Øst 14. Lohmann's Jaffa 06083/2005 irsk setter tæve 05.05.04 rød
2.v. F: Lohmanns Dietze M: Tilde
Opdr. Lohmann
Ejer og fører Frank Krøyer, Ejby Mosevej 199, 2600 Glostrup

Lohmanns Jaffa slippes i roer i svag modvind. Viser et stort, men periodevis tilfældigt søg, hvor der kunne ønskes en bedre arealdækning. Farten er høj. Bedre kontakt til føreren ønskeligt. Støder en fasan, viser respekt da fuglen flygter.
I 2.slip i roer starter Jaffa med at søge ret frem i terrænet, støder en fasan, viser respekt da fuglen flygter. Senere letter der, under uoverskuelige forhold, en fasan i det område, hvor Jaffa arbejder. Jaffa slutter med stram stand, avancerer villigt på ordre og rejser præcist en fasan, komplet rolig i opflugt og skud. Viser en flot apportering med en god aflevering.
I 3.slip på stub viser Jaffa et stort, men tilfældigt søg med flere forkerte vendinger. Farten er høj. Stilen er acceptabel, med hovedet oftest båret i niveau med ryglinien - periodevis under, god galopaktion og momentvise halebevægelser.

Fortsætter

FJD 5.pr. 15. Indi 15120/2001 irsk setter han 11.08.01 rød
4.v. F: Klippeøens Riff 04423/96 M: Tessa 10687/93
Opdr. Helge Knudsen
Ejer og fører Ole Halberg, Skovbovej 73, 4632 Bjæverskov

Indi anlægger i roer i svag vind et passende stort, men noget tilfældigt søgsoplæg med flere forkerte vendinger og afstikkere frem i terrænet. Farten er høj. Arbejder i god kontakt med føreren. Makkerhunden påviser 2 gange fasan på anvist terræn.
Indi afprøves i yderligere to slip i roer, hvor den arbejder som i første slip. Begge gange udnytter makkerhunden fasan på anvist terræn.

Udgår

DBK 16. PVN´s Poker 15398/99 breton han 06.08.99 hv/or
1.v. F: Claes 07730/88 M: Keerens Nicky 15261/98
Opdrætter Poul V. Nielsen
Ejer og fører Thomas Klit, Hallundbækvej 3, Blåhøj, 7330 Brande

PVN`s Poker startes i roer under svage vindforhold. Poker viser et passende stort og veldækkende søg med god udnyttelse af vind og terræn. Farten er god, og Poker arbejder i god kontakt med føreren. Makkerhunden påviser 2 gange fasan på anvist terræn.
I 2.slip i roer arbejder Poker som i første slip. Opnår stram stand, avancerer villigt i flere tempi, udpeger og rejser præcist en fasan, lidt urolig i opflugt, men rolig i skud. Fasanen antages at være ramt. Poker sendes hurtigt ud for at apportere. Poker søger hen til nedfaldsstedet, hvorefter den følger fod op og opnår ny stand. Avancerer villigt på ordre og rejser præcist fasanen, der flyver ind i en remise. Poker viser prompte respekt, da fuglen flygter. Jeg vurderer, at fuglen ikke er apporterings relevant. Eftersøges senere af en anden hund. Poker viser herefter en flot og hurtig apportering på udkastet fasan. Afleverer korrekt.
I 4.slip på stub viser Poker et søg af moderat størrelse, god stil med velbåret hoved og god galopaktion.

Fortsætter

FJD 17. Hammarkleivas Ze Pil 20959/2003 gordonsetter tæve 26.07.03 smbt
4.v. F: Gordvals Echo S 15945/2001 M: Hammerkleivas Zindy N 15292/95
Opdr. Jan Ove Bratset
Ejer og fører Anton Dahl, Vesterskovvej 34, 6091 Bjert

Hammarkleivas Ze-Pil slippes i roer i svag modvind. Anlægger et passende stort og veltilrettelagt søg med korrekte vendinger. Farten er høj og Ze-Pil arbejder i en god kontakt med føreren. Opnår kortvarig stand, fasan letter foran Ze-Pil, respekterer i opflugten. Senere bringer Ze-Pil endnu en fasan på vingerne under uoverskuelige forhold, Ze-Pil respekterer, da fuglen flygter.
I 2.slip i roer arbejder Ze-Pil som i første slip. Opnår stand langt ude, avancerer forsigtigt på ordre, der letter en fasan langt fremme foran Ze-Pil, situationen ikke jagtbar. Ze-Pil viser respekt, da fasanen flygter.
I 3.slip starter Ze-Pil med at søge frem i terrænet. Opnår højrejst stand. På vej op til Ze-Pil træder jeg 3 fasaner op. Ze-Pil avancerer på ordre men påviser ikke vildt.

Udgår

Hold 3
Dommer: Allan Olesen 
Terræn: Korselitse Terrænleder: Poul Schreiner
Skytter: Poul Schreiner og Svend Kjær

DJ Vest 18. Astrups Siff 09602/99 pointer tæve 02.05.99 H/S
4.v. F: Øb's Try M: Freja Opdr. Aage Christiansen
Ejer Søren Lassen, H. C. Davidsensvej 5, 6270 Tønder 

Siff slippes i roer, anlægger et stort velanlagt søg som senere bliver mere snævert og fremadrettet, trækker på fært. Opnår stand som holdes længe, avancerer villigt på ordre påviser ikke vildt. Siff respekterer overflyvende fasan, som partner støder, chance til fasan som partner bringer på vingerne. Stilen i roerne er for det meste god, kan dog i momenter sænke hovedet. I 2. slip igen i roer, anlægger Siff i starten et lidt snævert søg, som bedres til at være passende stort. Siff opnår stand, avancerer villigt på ordre og rejser præcist fasan. Ro i opflugt og skud. God apport. Siff afprøves senere på åben mark, anlægger her et passende stort veltilrettelagt søg i god kontakt. Stilen er god med hovedet i skulderhøjde, passende haleføring, smidig galop. Farten er høj.

Fortsætter

FJD 19. Stormosens Oliver 07786/2001 pointer han 19.04.01 S/hv
2.v. F: Astrups Zack 09600/99 M: Astrups Ruska 11366/97
Opdr. Erik Skeel
Ejer og fører Christian Johansen, Bilstrupvej 32, 7800 Skive

Oliver slippes i roer, starter i et snævert søg ( trækker på fært). Senere bedres søget til at være stort og veldækkende. Oliver støder fasan, respekterer, opnår stand, bliver usikker og rykker et par gange. Fasan flygter skråt bag Oliver, som respekterer. Stilen i roer er god med hovedet i skulderhøjde, god kraftfuld galop, passende haleføring. Farten er høj. I anden og tredje slip anlægger Oliver et noget snævert søg, partner finder fugl i 3. slip. Oliver er ude yderligere et slip, går som tidligere, roder fasan op, respekterer, senere letter yderligere en fasan, her kunne Oliver respekterer noget bedre.

Udgår 

ESK 20. Nordvestjydens Sawa 10022/2001 engelsk setter tæve 12.05.01 hv/r 3.v. 
F. Nordvestjydens Martel 27821/91 M. Nordvestjydens Nina 26851/93
Opdr., ejer og fører Kurt Nedergaard, Efterskolevej 37, 7950 Erslev

Sawa slippes i roer, anlægger et bredt godt anlagt søg i god kontakt, opnår stand, avancerer villigt på ordre og rejser præcist fasan. Apporteringen er lidt ukoncentreret i starten, der er mange fasaner i området. Opnår under apportsøget igen stand, avancerer villigt og rejser præcist fasan, lidt urolig i opflugten kaldes til orden, slutter i et godt apportsøg og bringer fasan korrekt. Sawa har forbigået fasan, som vi træder op bag hundene. Stilen i roerne er god, dog lidt tung galop i starten, høj hovedføring passende haleføring med bevægelser. Farten er passende. Sawa er ude yderligere i roer anlægger et stort og veltilrettelagt søg, partner finder fugl noget fremme i terrænet uden chance for Sawa. Afprøves senere på åben mark, anlægger et stort veltilrettelagt søg i god kontakt. Stilen er god med høj ført hoved, langstrakt smidig galop, passende haleføring med livlige bevægelser. Farten er høj.

Fortsætter

DPK 21. Astrups Dirty Danser 1967/2004 ponter han 17.01.04 S/hv
3.v. F: Toftens Chris 17977/2002 M: Astrups Victoria
Opdr. Aage Christiansen
Ejer og fører Alex Nissen, Blangstrupvej 12, 5610 Assens

Dirty Dancer slippes i roer, anlægger et meget stort velanlagt søg i god kontakt, chance til fasan som partner udnytter, yderligere chance for fasan som trædes op bag hundene. Dancer går i en aldeles prima stil med højt ført hoved, langstrakt elegant galop, passende haleføring med momentvise bevægelser. Farten er høj. I 2. slip igen stort og godt, men det er partner, som udnytter fasan. I 3. slip opnår Dancer stand, desværre kommer partner til og går rundt om Dancer og rejser fasan, som lå præcist foran, Dancer respekterer. I 4. slip opnår Dancer hurtigt stand, da fører kommer op, letter fasan bag Dancer, avancerer herefter villigt på ordre men påviser ikke vildt. I sidste slip påviser partner fasan på terrænet.

Udgår

DJ Øst 22. Bjergagers Skarp 13185/2003 engelsk setter han 21.06.03 Tref
3.v. F: Senjas Prins Flaks M: Bjergagers Pletten
Opdr. Asger Stein
Ejer og fører Per Olsson, Pilehavevej 15, 4983 Dannemare

Skarp slippes i roer, anlægger et godt anlagt søg, som bliver noget snævert og fremadrettet, opnår stand påviser ikke vildt, går ret frem opnår igen stand påviser ikke, går herefter hårdt frem og rejser fasan langt ude, Skarp preller. Stilen er god med høj ført hoved og passende haleføring, farten er høj.

Udgår

FJD 5.pr. 23. Senja´s G. Shjanne 11679/2001 engelsk setter tæve 12.06.01 hv/r
1.v. F: Senja´s C Feuda 13693/97 M: Bjergagers Sasja 14537/95
Opdr. og ejer Minna og fører Erling Clausen, Stratvej 11, 6740 Bramming
Fører Erling Clausen

Shjanne slippes i roer, anlægger et passende stort søg som virker noget selvstændigt, støder fasan langt ude, respekterer. Yderligere chance for fasan som partner påviser. Stilen er god med høj hovedføring, lidt kort galop, passende haleføring med livlige bevægelser. Farten passende. I 2. slip søger Shjanne langt ude i højre side, der bliver hun og går til sidst af hånd.

Udgår

FJD 5.pr. 24. Gaudy 15469/2003 irsk setter han 19.07.03 rød
3.v. F: Sheantullaugh Glenn 03659/2002 M: Englyst Canel 21152/97
Opdr. Jørgen Jensen Fører Niels Erik Kr¨ger
Ejer og fører Niels Erik Krüger, Østrupvej 32, 4400 Kalundborg

Gaudy slippes i roer, anlægger et stort veltilrettelagt søg i god kontakt. Stilen er med høj ført hoved, meget lav ført hale uden bevægelser, god galop. Farten er høj. Gaudy opnår besynderligt nok stand i medvind, avancerer villigt på ordre men påviser ikke vildt, avancerer igen i området og rejser herefter noget upræcist fasan, ro i opflugt og skud, god apport. I 2. slip opnår Gaudy hurtigt stand, avancerer villigt men påviser ikke vildt, senere igen stand, fasan flygter, Gaudy søger her meget hurtigt tilbage til fører, han burde have respekteret bedre. Afprøves senere på åben mark, anlægger et stort veltilrettelagt søg i god kontakt.

Fortsætter

DKK 25. Videkærs D Amadeus 07685/2005 engelsk setter han 12.04.05 Hv/s
3.v. F: Borums B Bonzo 15040/99 M: Senja's Desiré 17582/99
Opdr. Astrid og H. P. Clausen
Ejer og fører Eigil Schmidt Nicolajsen, Langelinie 43, 8471 Sabro

Amadeus slippes i roer, anlægger et stort som regel ganske velanlagt søg, han har dog flere forkerte vendinger i højre side. Stilen er prima med høj ført hoved, langstrakt kraftfuld galop, livlige halebevægelser. Farten er høj. Amadeus har chance til fasan, som partner udnytter. I 2. slip opnår partner hurtigt stand, desværre går Amadeus hele vejen rundt om partner og rejser til sidst fasan, som prelles langt.

Udgår

2. Heat & matchning

Til 2. heat overgår 10 hunde som er delt op i 3 grupper

I 3. gruppe: (IS) Gaudy, (ES) Siv, (IS) Lohmann´s Jaffa
I 2. gruppe: (P) Fugledes Dirch, (B) PVN´s Poker, (GS) Storåen Cap, (P) Astrups Siff
I 1. gruppe: (ES) Heegårds Q Randi II, (ES) Nordvestjydens Sawa, (P) Fugledes Yatsi

efter lodtrækning: (IS) Gaudy, (B) Poker, (ES) Nordvestjydens Sawa, (P) Astrups Siff, (P) Fugledes Yatsi, (ES) Siv, (P) Fugledes Dirch, (IS) Lohmann´s Jaffa, (GS) Storåen Cap og (ES) Heegårds Q Randi II

Gaudy - Poker

Gaudy anlægger et passende stort og velanlagt søg i roer, dog mangles der arealdækning i højre side, støder i god vind fasan, vender hjem mod føreren, spontan respekt ønskes. Forbigår senere fasan. Formiddagens præstationer gør sammen med chancerne i 2. heat at Gaudy udgår.
Poker anlægger et moderat og noget fremadrettet søg. Opnår stand, avancerer villigt på ordre langt frem i terrænet, påviser ikke vildt, forbigår fasan på anvist terræn.

Gaudi udgår. 
Poker omprøves

Sawa - Siff

Sawa anlægger et stort og velanlagt søg i roer, i høj fart og god stil. Opnår stand 3 gange, avancerer villigt men påviser ikke vildt. Sawa står højt fra formiddagens afprøvninger.
Siff anlægger et passende søg i god fart, sænker hovedet et par gange.

Begge omprøves

Yatsi - Siv

Yatsi anlægger et meget stort og velanlagt søg. Der trædes en fasan op, som lå i god vind. Senere opnår Yatsi stand for fasan, avancerer og rejser på ordre præcis, ro i opflugt og skud. Viser en prima apportering.
Siv anlægger et passende stort og velanlagt søg i god kontakt til føreren. Opnår liggende stand, et split sekund efter makkerhunden, da makker hundens situation er afviklet, avancerer Siv på ordre, påviser ikke vildt, slår under vind, opnår ny stand, korrigerer, avancerer og rejser fasaner præcis, ro i opflugt og skud. Der skydes 2 fasaner, apporterer begge fasaner prima.

Begge fortsætter

Dirch - Jaffa

Dirch anlægger et stort og velanlagt søg i høj fart og god stil. Opnår stand, avancerer flere gange, nagler til sidst fasan, avancerer og rejser på ordre godt og præcis, ro i opflugt og skud, der skydes i luften af sikkerhedsmæssige årsager.
Jaffa anlægger i roer et begrænset og tilfældigt søg, føreren melder stand efter makkerhundens fører har meldt stand. Da situationen er afviklet for makkerhunden, træder vi mange fasaner op bagved Jaffa, der skydes ved en fejl. Jaffa står svagt fra formiddagens afprøvninger.

Dirch fortsætter
Jaffa udgår

Cap - Randi

Cap anlægger i roer et stort og åbent søg, forbigår fasan som makkerhunden udnytter. Bedre appel ønskelig ved makkerhundens stand.
Randi opnår hurtigt stand i roer, avancerer i flere tempi og rejser fasan som kommer lidt upræcis, preller i opflugt og skud. Apporterer fasanen korrekt.

Cap omprøves
Randi udgår

Omprøvning:

Poker - Sawa

Poker anlægger et passende søg, makkerhunden udnytter fasan på anvist terræn.
Sawa anlægger er stort og velanlagt søg. I roer opnår Sawa stand, avancerer behersket på ordre, hare springer, respekterer. Opnår hurtigt ny stand for fasan, avancerer behersket på ordre og rejser præcis, ro i opflugt og skud. Prima apport.

Begge fortsætter

Siff - Cap

Siff anlægger et passende søg i roer, opnår stand, avancer villigt på ordre men påviser ikke vildt. Senere igen ny stand, forsøger at nagle fasanen som letter uden Siff er skyld heri, viser respekt i opflugt.
Cap anlægger et passende stort søg i roer, som er noget snævert anlagt. Makkerhunden udnytter fasan på anvist terræn.

Siff fortsætter
Cap reserve til matchning

Til matchning overgår følgende hunde efter rangering nedefra:

Poker - Siff -- Dirch, Siv, --- Sawa - Yatsi.

Poker - Siff

Poker anlægger et begrænset søg i roer, opnår stand, har en meget lang avance, fasan letter bagved Poker.
Siff anlægger et passende stort og velanlagt søg,

Siff over Poker

Siv - Dirch

Siv anlægger et passende stort søg i roer, opnår stand, avancerer villigt på ordre men påviser ikke vildt, slår klogt under vind og opnår igen stand, avancerer og rejser præcis fasan. Ro i opflugt og skud, prima apport.
Dirch anlægger et stort og velanlagt søg i roer, opnår stand før makkerhunden, avancerer på ordre villigt men påviser ikke vild. Da makkerhundens situation er afvikler, opnår Dirch igen stand, avancerer igen villigt, fasanen letter til højre og bagved Dirch.

Siv over Dirch

Sawa - Yatsi

Sawa anlægger et passende stort søg, opnår stand, avancerer villigt på ordre men påviser ikke vildt. Sawa ligger under Yatsi efter eftermiddagens afprøvninger.
Yatsi anlægger et meget stort og velanlagt søg, ligger over Sawa både stil- og formatmæssigt.

Yatsi over Sawa 

Motivering:

6. vinder. Katalog nr. 16, B. PVN´s Poker, e/f. Thomas Klit
Poker er en hund af et passende format, med en korrekt fugletagning på dagen. Kan ikke nå højere op og dette betinger placeringen. 

5. vinder. Katalog nr. 18, P. Astrups Siff e/f. Søren Lassen
Siff er en hund af et passende format, med en korrekt fugletagning på dagen. Lille minus på stilen betinger placeringen

4. vinder. Katalog nr. 8, P. Fugledes Dirch, e/f. Flemming Fuglede Jørgensen
Dirch er en hund af et stort format, som går med høj intensivitet. 2 korrekte fugletagninger på dagen og en upræcis rejsning i matchningen betinger placeringen.

3. vinder. Katalog nr. 11, ES. Siv, e/f. Thomas Klit
Siv er en hund af passende format, har på dagen 3 fugletagninger, heraf den ene i matchningen, kan ikke nå højere op grundet de to foranliggendes bedre rangering.

2. vinder. Katalog nr. 20, ES. Nordvestjydens Sawa, e/f. Kurt Nedergaard
Sawa er en hund af et stort format, har 2 korrekte fugletagninger på dagen. Lidt følsom på næsen i finalen betinger placeringen.

1. vinder og Danmarksmester. Katalog nr. 3, P. Fugledes Yatsi, e/f Flemming Fuglede Jørgensen.
Yatsi er en hund af et meget stort format, stilren. 2 fugletagninger på dagen. En særdeles værdig Danmarksmester

Tak til Dansk Jagthunde Udvalg for invitationen til at dømme Danmarksmesterskabet. Tak til mine 2 meddommere Flemming Sørensen og Allan Olesen for godt samarbejde i marken. Tak til terræn-lederne og hjælpere samt tak til hundeførerne og tilskuerne for en god dag i marken.

Martin Clausen Allan Olesen Flemming Sørensen
Ordførende

Senest opdateret: Onsdag, 25. november 2009 20:19
 

Kalender

2018
2019
2020