Hjem Arkiv Kritikker Kritikker DM 2005, Kont. racer
Kritikker DM 2005, Kont. racer Udskriv Email
Mandag, 16. november 2009 16:24

Danmarksmesterskabet 2005, kritikker kontinentale racer

Hold 4

Dommer: Poul Erik Jacobsen, ordførende
Terræn: Gettrup Terrænleder: Poul Bislev
Skytter: Jakob Bislev og Jørgen Abildgård

Katalognummer 27

DJ Øst Bommelunds Sille 00036/2004 ruhår tæve 10.12.03 lsk.
2.v. F: Ankerstjernes Boris M: Rika
Opdr. Orla Didriksen
Ejer og fører Rasmus J. Pedersen, Karlshøj 3, 6000 Kolding

Sille starter på rapsmark i skrå sidevind i et stort og rimeligt anlagt søgsmønster. Farten er høj i en acceptabel stil - mere stræk i galopaktionerne var ønskværdigt.
Sille begynder meget svagt, hvor det bliver til for lidt, og hun cirkler en del omkring føreren. Slutter slippet med at søge med stor energi, men højre side forbliver uafsøgt. Makkerhunden finder enlig agerhøne, som Sille burde have udnyttet.
Sille søger fornuftigt, men igen forbliver højre side uafsøgt. Springer over en kanal i markskel og enlig agerhøne letter, uden situationen kan overskues.
Søget er igen ikke arealdækkende og anvist terræn i højre side forbliver uafsøgt. Sekunderer spontant.

UDGÅR

Katalognummer 28

DJ Øst Dux 08567/2001 korthår han 06.05.01 bsmb.
3.v. F: Kannegårds Hambus M: Rikke
Opdr. Henrik Andersen
Ejer og fører Lars Rasmussen, Nornevænget 7, 4760 Vordingborg

Dux starter i rapsmark i skrå sidevind i et stort og velanlagt søgsmønster. Farten er høj i en prima stil med kraftbetonede galopaktioner. Opnår stram stand, rejser direkte to agerhøns, kan holdes i opflugt og skud. God apportering og aflevering.
Dux fortsætter sit fornuftige og arealdækkende søg i god kontakt med føreren. Sekunderer spontant.
Fortsætter de gode takter, men er uheldig at støde enlig agerhøne da han er ude for at hente vind, viser spontan respekt i opflugt.

FORTSÆTTER

Dux søger stort og arealdækkende. Da han er ude for at hente vind, stødes enlig agerhøne, spontan respekt i opflugt. Viser endvidere spontan sekundering.
Fortsætter sit gode søgsoplæg i god kontakt med føreren.. Opnår stram stand langt fremme i terrænet, rejser villigt og præcist enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud. (fuglen fældes ikke)

4.vinder

Tildelt:
Dansk Jagthunde Udvalgs ærespræmie
Korthårklubbens ærespræmie

Katalognummer 29

DKK Tjekko 13814/2001 ruhår han 16.07.01 grm.
3.v. F. Skovmosens Marshall M: Smilla
Opdr. Erik Thorsen
Ejer og fører Ib Hermansen, Præstbrovej 378, 7950 Erslev

Umiddelbart efter Tjekko slippes, går han langt frem i terrænet i god vind og roder enlig agerhøne op, burde vise større respekt i opflugt.
I rapsmark i god vind søger Tjekko stort og arealdækkende. Farten er høj i en prima stil. Opnår stram stand, rejser hårdt og kontant en flok agerhøns, er rolig opflugt og skud (der fældes ikke fugl).
Tjekko fortsætter sit gode søgsoplæg, opnår stram stand, avancerer villigt, men kan ikke påvise vildt. Stikker snuden i jorden og går langt frem i terrænet på fod (upåagtet førerens kraftige protester), og slutter med at bringe enlig agerhøne på vingerne og preller i opflugt.

UDGÅR

Katalognummer 30

FJD Barmosen's A. Kajsa 07135/2003 ruhår tæve 20.04.03 bs.
2.v. F: Landinamas Albin S 18317/96 M: Ellidsbøl's D. Liva 11772/2000
Opdr., ejer og fører Bo Christensen, Vråvej 2, 4760 Vordingborg

Kajsa starter i rapsmark i god vind i et stort og rimeligt anlagt søgsmønster. Farten er høj i en besnærende stil med energiske jordvindende galopaktioner. Burde have udnyttet chance til enlig agerhøne som makkerhunden finder.
Kajsa søger fortsat med stor energi og udnytter anvist terræn optimalt. Opnår stram stand, enlig agerhøne letter langt fremme i terrænet uden Kajsa er skyld heri, er rolig i opflugt. Opnår senere stram stand, rejser direkte enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud (der fældes ikke fugl).
Umiddelbart efter Kajsa slippes, opnår hun stram stand, rejser direkte enlig agerhøne, kan holdes i opflugt og skud, god apportering og aflevering.

FORTSÆTTER

Kajsa fremviser et ustruktureret søgsmønster, og cirkler en del omkring føreren. Opnår stram stand, avancerer villigt, men kan ikke påvise vildt. Støder på vej ud i terrænet enlig agerhøne, spontan respekt i opflugt. Opnår senere stram stand, rejser direkte enlig agerhøne, kan holdes i opflugt og skud (der skydes i luften).
Kajsa søgsoplæg er ikke forbedret, og hun har nu også nogle umotiverede stop. Stram stand, avancerer villigt, men kan ikke påvise vildt. Spontan sekundering.
Slutter med et fornuftigt anlagt søgsoplæg - har to gange meldt stand, avancerer villigt, men kan ikke påvise vildt.

UDGÅR

Katalognummer 31

KHK 2 Kamagers Azi 13778/2000 korthår 22.07.00 bsmb
1. v. F: Cliff M: Hakkemosens Ajva
Opdrætter Klaus Buron
Ejer og fører Allan Grundahl, Traneholmvej 3, 2680 Solrød Strand

Azi starter i rapsmark i god vind i et stort og meget velskolet & fornuftigt anlagt søgsmønster. Farten er høj i en prima stil med kraftbetonede energiske galopaktioner. Opnår stram stand, rejser direkte enlig agerhøne, er rimelig rolig i opflugt og skud (der skydes tæt på Azi af flere gange) Azi får omgående besked på at apportere, men da han næsten har fuglen, letter denne og flyver meget langt frem i terrænet til et hegn. Azi fortsætter frem til hegnet for at apportere, og føreren får lov til at gå frem og støtte hunden. Azi finder fuglen i hegnet og apportere og aflevere denne korrekt. Et meget eminent arbejde efter skuddet.
Fortsætter med at fremvise et stort og arealdækkende søg. Viser spontan sekundering.
Søger stort og arealdækkende - tager stand, der letter en enlig agerhøne, Azi viser spontan respekt - tager et par skridt og opnår ny stand, rejser direkte enlig agerhøne, kan holdes i opflugt og skud. God apportering og aflevering.

FORTSÆTTER

Azi søger blændende flot og udnytter anvist terræn optimalt. Viser spontan sekundering. Da han er ude for at hente vind stødes enlig agerhøne, spontan respekt i opflugt.
Fortsætter sit eminente søgsoplæg og skummer marken fra side til side i god kontakt med føreren. Opnår stram stand, rejser villigt og direkte enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud (fuglen fældes ikke).

1. vinder og Danmarksmester

Tildelt:
Dansk Jagthunde Udvalgs Danmarksmesterpokal
Dansk Jagthunde Udvalgs ærespræmie
Dansk Kennel Klubs 100 års jubilæumspokal
Grells Mindepokal til bedst placerede korthår
Dybbøl pokalen til bedst placerede korthår
Korthårklubbens ærespræmie

Katalognummer 32

DJ 5.prøve Evita 09081/2001 korthår tæve 28.04.01 bsmb.
1.v. F: Toes´Mozart M: Fuglsigs Girl
Opdr. Leo Dannerelv
Ejer og fører Kurt Grün, Bjørnstrupvej 130, 9830 Tårs

Evita starter i rapsmark i god vind i et stort og meget velanlagt søgsmønster. Farten er god i en prima stil med tunge galopaktioner - lidt mere stræk i galopaktionerne var ønskværdigt. Evita kaster sig rundt i stand, men enlig agerhøne letter, spontan respekt i opflugt.
Fortsætter sit eminente søgsoplæg i god kontakt med føreren. Opnår stram stand, avancerer villigt, men kan ikke påvise vildt. Sekunderer spontant.
Søger stort og arealdækkende og udnytter anvist terræn optimalt - støttes godt af føreren. Opnår stram stand, rejser direkte enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud (fuglen skydes tæt på Evita som forholder sig rolig). God apportering og aflevering.

FORTSÆTTER

Evita søger stabilt og arealdækkende i god kontakt med føreren. Havde chance for agerhøne som makkerhunden finder.
Søger stort og energisk, men i perioder for åbent. Havde chance for enlig agerhøne som trædes op bagved Evita.
Slutter dagen med et eksemplarisk søgsoplæg uden indgriben fra føreren.

6. vinder

Tildelt:
Dansk Jagthunde Udvalgs ærespræmie
Korthårklubbens ærespræmie

Katalognummer 33

DJ 5.prøve Henriksens Mia 10888/2002 korthår tæve 05.06.02 bsmb.
5.v. F: Buster M: Toes' Vivaldi
Opdr., ejer og fører Kim Henriksen, Trangetvej 55, Birkelund, 9830 Tårs

Mia starter i rapsmark i god vind i et kolossalt stort, men i perioder for åbent anlagt søgsmønster. Farten er meget høj i en særdeles besnærende stil med jordvindende glidende galopaktioner. Havde chance for enlig agerhøne som makkerhunde finder. Der fløjtes vel rigeligt.
Mia fortsætter sit kolossale søgsoplæg, men er stadigvæk for åbent anlagt. Opnår stram stand, enlig agerhøne letter uden Mia er skyld heri, er rolig i opflugt. Opnår senere igen stand, udløser selv og går ind i nyplantning hvor en flok agerhøns letter, er rolig i opflugt. Er nu noget egenrådig.
Mia's søgsoplæg er nu væsentligt forbedret og anvist terræn bliver udnyttet. I god vind når hun lige at markere, inden enlig agerhøne letter, er rolig i opflugt.
Fortsætter med et fornuftigt søgsoplæg. Har flere gange stand som hun selv udløser, men slutter med stram stand, rejser direkte agerhøns, kan holdes i opflugt og skud (der fældes ikke fugl). Da der kastes en fugl og afgives skud, forholder Mia sig rolig. God apportering og aflevering.

UDGÅR

Katalognummer 34

DMK Fuglevangs Farro 04950/2003 kleiner münsterländer han f. 09.03.03 brunskimlet
1. v. F: Illebølles Arco 10085/95 M: Birka v. Heeker Eichengrund 02441/97
Opdrætter John Hansen
Ejer og fører Brian Vestergaard, Margrethehåbsvej 41, 4000 Roskilde

Farro starter i rapsmark i god vind i et stort og meget velanlagt søgsoplæg, udnytter anvist terræn optimalt. Farten er høj i en meget besnærende stil med energiske kraftbetonede galopaktioner og livlig halerørelse. Opnår stram stand, avancerer på kommando flere gange for endelig at gå frem og rejse agerhøne, men preller i opflugt og skud (fuglen fældes ikke). Har igennem hele slippet været lydig og velført, med undtagelse af den sidste sekvens.

UDGÅR

Hold 5

Dommer: Niels Korsbæk Nielsen
Terræn: Stagsted Terrænleder: Bjarne Jakobsen
Skytter: Bjarne Jakobsen og Svend Åge Jensen

Katalognummer 35

FJD Kragborg Ezau 07143/2001 ruhår han 11.04.01 grm.
1.v. F: Østjydens A. Boss 02610/93 M: Pimens Fia 25109/96
Opdr. Anders Due
Ejer og fører Lars Helbo, Møllestranden 33, 5450 Otterup

Ezau anlægger i modvind på vinterrapsmark et dækkende søg i god kontakt med fører. Han arbejder smalt anlagt på arealet. Farten er god, og stilen er i orden med hovedet ført i ryglinie. Ezau er samarbejdsvillig og støttes godt til korrekte vendinger .
I andet slip er indtrykket uændret på søgsbredde og samarbejdet med fører. Ezau er lydig. Finder ikke vildt.
Tredje slip. Ezau arbejder i modvind. Støder agerhøne ved markkant og udviser god respekt ved opflugt. Tager en usikker stand. Avancerer godt på ordre. Påviser ikke vildt.

UDGÅR

Katalognummer 36

DKK Max 05155/2002 ruhår han 08.03.02 grm
1. v. F: Lump von Spanger-Forst 11334/2000 M: Fanni 16079/95
Opdr., ejer og fører Jan Krogh Nielsen, Fasterlundvej 17, 6900 Skjern

Max anlægger et godt og bredt dækkende søg i modvind på vinterrapsmark. Farten er god og stilen udmærket med hovedet ført i ryglinie. I begyndelsen af slippet arbejdes dækkende i kontakt med fører. Max opnår stand. Avancerer på ordre. Agerhønsene er løbet fra Max og letter langt ude. Ved hjemkald letter agerhøne på området. Max lastes ikke for denne. Efter kontakt med fugl bliver Max egenrådig i arbejdet.
Andet slip. Max starter nu i en god kontakt med fører. Dækker stort areal. Der ligger agerhøns på terrænet foran Max`s fører. En god chance for fugletagning. Makkerhunden kommer i området og støder hønsene.
Max får en tredje chance. Opnår stand ved markvej. Inden vi når frem, udløser Max standen.

UDGÅR

Katalognummer 37

DKK Nordboen Mulle 16802/2001 korthår tæve 15.08.01 bmsb.
2.v. F: Tørnquist Skipper M: Nordboen Mille
Opdr. Søren Andersen
Ejer og fører Torben Hjardemål, Emil Hansens Vej 2 A, 9460 Brovst

Mulle anlægger et godt og bredt og dækkende søg i modvind på vinterrapsmark. Farten er høj. Stilen er i orden med hovedet ført i ryglinie. Opnår stand. Avancerer godt og påviser ikke vildt. Senere markerer Mulle på fært. Tager stand. Vi afvikler først en stand hos makkerhunden. Mulle viser nu en løs stand og får ordre på avancering. Hun slår i søg, og der påvises ikke vildt.
Mulle får to slip yderligere. Der er høns på anvist område og Mulle er særdeles følsom på fært. Arbejder godt, men tager alt for mange overbevisende stand. Hver gang avanceres villigt uden påvisning af vildt. Følsomhed på fært og for mange stand uden påvisning af vildt udelukker fra præmiering.

UDGÅR

Katalognummer 38

DJ Øst Lita 15708/2002 ruhår tæve 23.08.02 lsk.
1.v. Balder M: Brit
Opdr. John Jensen
Ejer og fører Jan Leleu Feigh, Abildager 4, 2605 Brøndby

Lita anlægger i modvind på vinterrapsmark et fremadrettet søg. Farten er høj, og der arbejdes i en kraftfuld galop. Stilen er god med hovedet ført i ryglinie. Opnår fast stand. Inden vi når frem til Lita, letter agerhøns, uden hun har rørt sig. Hun viser respekt ved opflugt. Lita fortsætter og bliver nu egenrådig og får ikke etableret søgsmønster. Der letter agerhøne fra anvist område.
Lita får to slip yderligere. Arbejder nu velrevierende. Høj fart og god kontakt. Hun støder to gange agerhøns under gode forhold. Viser respekt. En godt arbejdende hund uden fornødent held på dagen.

UDGÅR

Katalognummer 39

FJD Slugten Fulton 07043/2000 ruhår han 18.04.02 grm.
3.v. Zaco 21490/91 M: Lillnena B. Etna 04046/93
Opdr., ejer og fører Bo B. Jensen, Sletten 91, 6800 Varde

Fulton anlægger i modvind på vinterrapsmark et søg af passende størrelse. Dækker arealet foran fører. Farten er jævn og god. Stilen er i orden, med hovedet ført i ryglinie. Markerer og tager kortvarig stand. Løser selv. Opnår fast stand. Avancerer godt og rejser agerhøns. Er rolig på ordre ved opflugt og skud. Apporterer godt og afleverer siddende.
Andet slip. Arbejder fortsat solidt for at finde vildt. Opnår stand. Makkerhunden tager stand i samme område. Vi trækker denne af. Ved uroen flygter agerhøne fra området.
Fortsætter og opnår stand. Agerhøne letter foran Fulton. Han er uden skyld i dette. Fastholder standen og avancerer villigt på ordre. Påviser ikke vildt.
Tredje slip. Opnår ikke yderligere.

Fortsætter:

Umiddelbart efter Fulton slippes opnår han stram stand, rejser villigt, men agerhønsene letter bagved Fulton, er rolig i opflugt og skud, god apportering og aflevering.
Fulton søger stort og arealdækkende, har dog perioder hvor søget bliver noget egenrådigt. Viser spontan sekundering.

3.vinder

Tildelt:
Dansk Jagthunde Udvalgs ærespræmie
Skovrider Errboes mindepokal til bedst placerede ruhår
Norsk Vorstehklubs vandrepokal til bedst placerede ruhår
Hubertushusets vandrepokal til yngste placerede kontinentale hund
Dansk Ruhår Klubs ærespræmie

Katalognummer 40

DJ Vest Soffi 04925/2001 ruhår tæve 11.03.01 bsp
1.v. F: Engholms Viggo M: Jo
Opdr. Jørgen Mortensen
Ejer og fører Flemming Larsen, Junivej 11, Andrup, 6705 Esbjerg Ø

Soffi anlægger et stort og fremadrettet søg i modvind på vinterrapsmark. Farten er god og stilen er i orden med hovedet i ryglinie. Let galop. Mærker fært og er forsigtig. Agerhøne letter i området foran Soffi, inden hun opnår en fast stand. Respekterer. Hun fortsætter og har et stik fremad i sprøjtespor. Løbende agerhøns flygter i nærheden af Soffi. Hun viser respekt. Situationen kan grundet afstanden ikke præcist vurderes.
Andet slip. Soffi tager stand i området, hvor makkeren har stand. Hun kobles op. Ved uroen flygter agerhøne fra området. Soffi opnår kontakt med løbende agerhøns. Hun stoppes på en umulig opgave. Slippes under vind for hønsene . Vi opnår ikke yderligere.
Tredje slip. To gange fast stand. Agerhøns flygter begge gange inden situationen kan afvikles.

UDGÅR

Katalognummer 41

DJ Vest Bredsgaards Gryff 10043/2002 korthår han 24.05.02 bsmb.
4.v. F: Mejlbys Bossi M: Bredsgaards Ann
Opdr. Allan Bredsgaard
Ejer og fører Kim Schrøder, Vestergade 37, 6230 Rødekro

Gryff anlægger i modvind på vinterrapsmark et smalt anlagt søg. Søget er dækkende.
Går sig op og slutter i et passende stort søg. Farten er jævn og god. Stilen er i orden med hovedet ført i ryglinie. Tager fast stand. Avancerer godt på ordre. Påviser ikke vildt.
Andet slip. Arbejder som i første slip, men slutter igen lidt snævert på søget. Tager stand. Inden vi når frem, udløser han og går i søg. Der trædes fugl op på anvist terræn.

UDGÅR

Katalognummer 42

DJ Øst Kragborg Selene 07138/2001 ruhår tæve 11.04.01 grm.
4.v. F: Østjydens A. Boss M: Pimens Fia
Opdr. Anders Due
Ejer og fører Holger Uth, Skælskørvej 10, 4200 Slagelse

Selene anlægger et energisk og stort søg i modvind på vinterraps. Senere bliver søget for tilfældigt i en for dårlig kontakt til fører. Farten er høj og der arbejdes i en kraftfuld galop. Stilen er god og hovedet føres i ryglinie. Opnår stand. Avancerer godt. Påviser ikke vildt. Selene støder agerhøne. Respekt. Selene er gennem slippet for egenrådig og reagerer ikke på føreranvisninger og fløjtesignal. Viser sekundering.

UDGÅR

Katalognummer 43

DJ Vest Hjortlunds Trille 07108/2000 ruhår tæve 09.04.00 bsp.
3.v. F: Irko vom Gehrenberg M: Hjortlunds Selma
Opdr., ejer og fører Jens Velling, Tranevej 6, 7200 Grindsted

Trille anlægger i modvind på vinterrapsmark et søg af god størrelse højt anlagt på anvist område. Arbejder i høj fart. Stilen er god med hovedet ført i ryglinie. Let galop. Agerhøne stødes under undskyldelige forhold tæt ved og i læ af ladebygning. Trille respekterer. Hun tager stand i respekt for området, hvor fuglen kaster sig. Hun er ikke i vind for fuglen. Inden vi når frem, avancerer hun og støder agerhønen. Viser respekt.
Trille slippes to gange yderligere. Indtrykket er uændret på søg fart og stil. Opnår stand. Avancerer kontant og rejser agerhøns. Rolig på ordre ved opflugt og forbiskud. Opnår ikke videre. Trille er rolig ved udkast af apport og skud. God apportering og aflevering.

Fortsætter:

Trille fremlægger et for åbent anlagt søgsmønster, hvilket bevirker, at makkerhunden finder agerhøns, som Trille kunne have udnyttet. Opnår stand, men udløser selv.
Søger nu noget ukoncentreret og har flere gange stram stand, avancerer villigt, men kan ikke påvise vildt. Der letter flere agerhøns bagved Trille. Slutter med at stikke snuden i jorden og gå på fod langt frem i terrænet og bringer agerhøne på vingerne, rimelig respekt i opflugt.

UDGÅR

Hold 6

Dommer: Morten Kaas Jespersen
Terræn: Gettrup Terrænleder: Per Morville
Skytter: Ole Jakobsen og Mads J. Jensen

Katalognummer 44

DKK Fussingbakkens Jeff 08934/99 ruhår han 27.04.99 grm.
4.v. F: Skovmosens Lasse M: Scenta
Opdr. Bendt Vestergaard
Ejer og fører Per Svendsen, Mølholtvej 43, 9370 Hals

1 slip : Jeff slippes i svag sidevind på rapsmark. Viser et noget begrænset søg, farten ønskes mere konstant, stilen er i orden. Jeff opnår stram stand, avancerer trægt på kommando i flere omgange, udpeger og rejser slutteligt præcist, efter flere kommandoer, enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud. Apporterer den skudte fugl med et godt greb, og afleverer korrekt siddende ved føreren.
2 slip . Slippes i raps i modvind. Viser et noget åbent søgsoplæg, farten er nu konstant, stilen er i orden. Jeff støder parhøns, viser prompte respekt.

UDGÅR

Katalognummer 45

DJ 5.prøve Egemosens C. Emma 01920/99 ruhår tæve 23.01.99 grm.
3.v. F: Østjydens A. Boss M: Tanja
Opdr. Peter Jensen
Ejer og fører Ole N. Andersen, Østerled 17, Udbyhøj, 8970 Havndal

1 slip: Emma slippes på raps i svag sidevind, og senere svag modvind. Viser et godt anlagt søg, der anlægges korrekt vinkelret på vinden. Farten er høj, og stilen er passende, dog præget af lavt ført hoved, god livlig galopaktion. Opnår siddende stand, avancerer villigt på kommando, uden at påvise vildt. Har senere chance til enlig agerhøne, der ikke udnyttes.Opnår igen siddende stand, avancerer villigt på kommando, udpeger og rejser præcist enlig agerhøne, er komplet rolig i opflugt og forbiskud.
2 slip: Slippes i raps i modvind, arbejder godt, opnår liggende stand, avancerer noget usikkert på kommando, skytten træder agerhøns op et stykke til venstre for hunden, Emma er rolig i opflugt.
3 slip . Slippes i et langt slip i modvind i rapsmark, viser her et rigtig godt søgsoplæg, med god udnyttelse af vind og terræn, da vi sluttelig vender og går i medvind, henter Emma vind og støder her enlig agerhøne, respekterer i opflugt. Får derefter stand, som holdes længe,viser på kommando en god avance, og udpeger og rejser præcist flere agerhøns, er komplet rolig i opflugt og skud apporterer den skudte fugl med et godt greb, og afleverer korrekt siddende ved føreren.

Fortsætter

Emma søger i et fornuftigt anlagt søgsmønster i god kontakt med føreren. Farten er god i en prima stil. Opnår stram stand, rejser behersket enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud, fuglen fældes ikke.
Søger nu meget stort, men for åbent - havde oplagt chance til enlig agerhøne, som føreren træder op.

5. vinder

Tildelt:
Dansk Jagthunde Udvalgs ærespræmie
Midtsjællandspokalen til næstbedst placerede ruhår

Katalognummer 46

DJ Vest Halsbondens Tenna 08549/2001 korthår tæve 05.05.01 bsmb
2.v. F: Toes´ Brahms M: Dinna
Opdr. Karl Georg Kristensen
Ejer og fører Keld Nicolajsen, Åmarkvej 5, 7200 Grindsted

1 Slip:Tenna slippes i svag modvind i rapsmark. Viser et meget stort og velanlagt søg, farten er høj, og stilen er prima. Går med højt ført hoved og god langstrakt galopaktion. Vender dog flere gange forkert i vinden i venstre side. Har chance til enlig agerhøne, der ikke udnyttes. Kaldes ind af føreren ved makkers stand.
2 slip : Slippes i raps i modvind. Arbejder som tidligere, støder enlig agerhøne, der smider sig igen i rapsen, Tenna respekterer, og forsøger derefter at sætte fuglen, men agerhønen flygter langt foran hunden, Tenna forholder sig roligt. Senere opnår Tenna liggende stand, men da føreren giver rejseordre, letter fuglen, uden at vi får set rejsning, Tenna er rolig i opflugt og forbiskud.
3 slip: Tenna slippes i raps i modvind, arbejder igen godt, opnår igen liggende stand, da vi går op til hunden, letter agerhøns bagved hunden, Tenna tager ny stand, avancerer på flere kommandoer behersket frem i terrænet, slutteligt letter agerhøne langt foran hunden, Tenna forholder sig roligt, situationen er ikke jagtbar. Vi kaster en fugl for Tenna, hun er rolig i skud, apporterer fuglen med et godt greb, og afleverer siddende ved føreren.

UDGÅR

Katalognummer 47

DJ 5.prøve Gyvellunds Heinz 02227/99 ruhår han 27.01.99 grm.
4.v. F: Salut M: Jane
Opdr., ejer og fører Arne Laursen, Hærvejen 20, 7183 Randbøl

1 slip : Heinz slippes i svag modvind i rapsmark, viser et noget tilfældigt anlagt søg. Farten er tilpas, stilen præges af en tung galopaktion, og lavt ført hoved. Opnår stram stand, holder længe, avancerer villigt på kommando, rejser og udpeger præcist enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud, men apporterer inden der gives apportordre, på trods af førerens protester.Apporterer den skudte fugl med et godt greb, og afleverer korrekt siddende ved føreren.

UDGÅR

Katalognummer 48

DJ 5.prøve Birkemosens Donna 03421/2002 ruhår tæve 23.02.02 brm.
2.v. F: Hjortlunds Gismo M: Hjortlunds Zita
Opdr., ejer og fører Jens Abildgård, Vestre Boulevard 6, 7200 Grindsted

1 slip : Donna slippes på rapsmark i svag modvind. Viser et stort og velanlagt søg i høj fart, og prima stil. Har en god livlig galopaktion, og højt ført hoved. Viser sekundering af stående makkerhund, med støtte fra føreren.
2 slip : Slippes på rapsmark i modvind, Søger i et stort, fremadrettet og noget selvstændigt søg. Tager stand langt ude, men løser selv, bliver derefter ulydig og lystrer ikke førerens kommandoer

UDGÅR

Katalognummer 49

DRK 2 Egemosen's Enok 00992/2001 ruhår han 30.12.2000 brun
1. v. F: Vallumsøens Rass 05149/95 M: Tanja 10929/94
Opdr., ejer og fører Peter Jensen, Mosevænget 8, 7160 Tørring

1 slip : Enok slippes i rapsmark i svag ´modvind. Viser et passende søg, i tilpas fart, stilen præges af et lavt ført hoved, og en kraftig hanhunde aktion. Mere fremdrift i søget er ønskeligt. Opnår stand, forsøger forsigtigt at sætte fuglen flere gange, men agerhønen rejser sig, og flyver, Enok forholder sig roligt. Opnår ny stand, holder længe, avancerer villigt på kommando, rejser og udpeger præcist enlig agerhøne, er komplet rolig i opflugt og skud. Apporterer den skudte fugl med et godt greb, og afleverer korrekt siddende ved føreren.
2 slip . Slippes i rapsmark i modvind, søger som tidligere, har chance til enlig agerhøne, der stødes af makkerhunden
3 slip. Slippes i rapsmark i god vind, arbejder nu virkeligt godt. Tager stram stand, men fuglen letter uden hundens skyld, inden vi når op til hunden, Enok forholder sig roligt i opflugt.

Fortsætter.

Enok søger fornuftigt og arealdækkende i god kontakt med føreren. Farten er god i en prima stil. I god vind roder Enok en enlig agerhøne på vingerne, burde vise større respekt i opflugt.
Søger nu meget stort og velanlagt. Desværre misbruges oplagt chance til enlig agerhøne.

UDGÅR

Katalognummer 50

5-klub Vigerslev's Vella 07155/98 langhår tæve 30.03.98 brun
1. v. F: Pan Mor: Bessy v. Drahne
Opdr., ejer og fører Arne Engholm Pedersen, Englodden 5, 2500 Valby

1 slip. Vella slippes i rapsmark i modvind. Starter med at træde direkte ud i enlig agerhøne, viser prompte respekt. Viser derefter et godt anlagt søg i god fart og stil. Viser spontan sekundering af stående makkerhund. Opnår stram stand, men fuglen flygter umotiveret uden hundens skyld, Vella forholder sig roligt. Ny stand, holder længe, avancerer villigt på kommando, rejser og udpeger præcist enlig agerhøne, kaldes til ro i opflugt og skud.Apporterer den skudte fugl med et godt greb, og afleverer korrekt siddende ved føreren.
2 slip . Slippes i raps i modvind, viser et passende søg, vender dog flere gange forkert i vinden i venstre side. Opnår stram stand, men da en fugl letter lidt længere foran Vella, går hun frem og letter flere agerhøns, preller disse i opflugt, kaldes først til orden, men går derefter af hånd, og går bevidst yderligere en agerhøne op, som prelles langt i opflugt.

UDGÅR

Katalognummer 51

KHK 1 Nordboen Zuki 16801/2001 korthår tæve 15.08.01 bsmb
1. v. F: Tørnquist Skipper M: Nordboen Mille
Opdr., ejer og fører Søren Andersen, Stendalvej 70, 9830 Tårs

1 slip: Zuki slippes i rapsmark i svag modvind. Opnår hurtigt stand, avancerer villigt uden at påvise vildt. Viser derefter et meget flot krydssøg, i høj fart og prima stil. Går med højt ført hoved og en god langstrakt galopaktion. Viser spontan sekundering af stående makkerhund. Opnår smuk højrejst stand, avancerer villigt på kommando, rejser og udpeger præcist enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud. Apporterer den skudte fugl med et godt greb, og afleverer korrekt siddende ved føreren. Har yderligere en stand, hvor hønsene umotiveret flygter uden hundens skyld, Zuki forholder sig roligt i opflugt.
2 slip : Slippes i raps i modvind, arbejder igen godt, opnår igen smuk højrejst stand, avancerer villigt på kommando, rejser og udpeger præcist enlig agerhøne, er komplet rolig i opflugt og forbiskud.
3 slip . Slippes i raps i modvind, søger stort og flot, og udnytter vinden godt. Tager stand langt ude, men vi ser fuglene lette, inden vi når op til hunden, Zuki er rolig i opflugt.

Fortsætter.

Zuki søger meget stort, men efterlader i store perioder højre side uafsøgt. Opnår stand, avancerer villigt, men kan ikke påvise vildt. Opnår senere stram stand, avancerer villigt, men kan ikke påvise vildt - slår fornuftigt ud for at hente vind og opnår igen stram stand, rejser kontant og direkte enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud. God apportering og aflevering. Havde chance for enlig agerhøne, som makkerhunden finder. Sekunderer spontant.
Zuki søger stort og blændende og udnytter anvist terræn optimalt i god kontakt med føreren. Opnår stram stand, rejser villigt og direkte enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud. God apportering og aflevering.

2. VINDER

Tildelt:
Dansk Jagthunde Udvalgs ærespræmie
Korthårklubbens vandrepokal til næstbedst placerede korthår
Korthårklubbens ærespræmie

Katalognummer 52

DRK 1 Hjortlund's Gismo 19435/99 ruhår han 18.10.99 bsp.
4.v. F: Gero vom Balzplatz 16197/96 M: Hjortlunds Rosett 00390/97
Opdr. Jens Velling
Ejer og fører Kjeld Toft, Sdr. Ommevej 29, 6933 Kibæk

1 slip: Gismo slippes i rapsmark i svag modvind. Viser et noget åbent og fremadrettet søg, der efterlades en del terræn uafsøgt. Støder en enlig agerhøne, kunne godt vise bedre respekt.
2 slip . Slippes i rapsmark i god vind, arbejder nu bedre, opnår stand, men føreren går op på siden af hunden og giver rejseordre, derved letter agerhønen, uden at vi får set rejsning. Gismo er rolig i opflugt, fuglen fældes og apporteres i 2 omgange og afleveres korrekt siddende ved føreren. Jeg orienterer føreren om, at jeg ikke godkender situationen. Gismo fortsætter og tager på ny stand, men fuglene letter inden vi når op til hunden, Gismo forholder sig roligt i opflugt. Senere stødes enlig agerhøne, og igen viser Gismo ikke tilstrækkelig respekt i opflugten.

UDGÅR

 

Kalender

2018
2019
2020